Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Юридична підтримка українців, які постраждали від війни, в Хорватії

У зв'язку з напливом українців до країн Європейського Союзу через військові дії в Україні, виникає важливе питання - як саме вони можуть знайти юридичну підтримку та захист своїх прав у нових країнах проживання? Хорватія, як член ЄС, є однією з популярних локацій для українських біженців, тому розберемося, як українцям в Хорватії можна отримати юридичну допомогу.

Згідно з Директивою Європейського Союзу 2011/95/ЄС, яка встановлює стандарти для надання міжнародного захисту, кожна особа, яка потребує захисту, має право на безкоштовну юридичну допомогу. Українці, які переселилися до Хорватії через війну, мають можливість скористатися цим правом. Уряд Хорватії, у свою чергу, зобов’язаний забезпечити мінімальні стандарти прийому і реалізувати їх на практиці.

Права та привілеї для українських громадян у Хорватії

Хорватія надає притулок та підтримку тим, хто був змушений залишити свої домівки через військові дії. Згідно з Законом про міжнародний та тимчасовий захист (NN 70/15, 127/17), біженці мають право на житло, соціальну підтримку, охорону здоров'я та освіту для дітей. Також вони мають право на роботу на тих же умовах, що й громадяни Хорватії.

Судові рішення Європейського суду з прав людини, такі як справа "Мамачашвілі та інші проти Грузії", показують значення швидкості надання допомоги для осіб, які шукають притулку. Оперативність допомоги є важливим моментом для тих, хто переживає кризові ситуації. Важливо, щоб українці в Хорватії були ознайомлені з своїми правами й мали доступ до консультацій з фахівцями в галузі права.

Організації, що надають правову допомогу

Існує ряд організацій, які безкоштовно надають юридичну допомогу українцям у Хорватії. Це можуть бути як державні установи, так і неурядові організації. Наприклад, Хорватська рада з питань біженців (Hrvatski Crveni Kri?) координує допомогу й підтримку для новоприбулих, включаючи юридичні консультації і супровід.

Громадяни можуть звернутися до Центру правової допомоги (Pravni centar za za?titu ljudskih prava), де їм нададуть консультації з правових питань, таких як підтвердження статусу біженця, оформлення документів або вирішення соціальних питань.

Контакти та корисні посилання

  • Хорватська рада з питань біженців: www.hck.hr
  • Центр правової допомоги: www.pravnicentar.hr
  • Міністерство внутрішніх справ Хорватії: www.mup.hr
  • Європейський суд з прав людини: www.echr.coe.int
  • Організація "Lawyers for Human Rights": lhr.hr

Українці, що шукають притулку в Хорватії, можуть звертатися за юридичною допомогою, яка охоплює різноманітні аспекти життєдіяльності від соціальної адаптації до працевлаштування. Проте, важливо пам’ятати, що першочерговою умовою для отримання цих прав є належні документи та звернення до відповідних інстанцій.

Сподіваємося, що надана інформація допоможе українцям, які постраждали від війни, знайти в Хорватії правовий захист та підтримку, необхідну для відновлення їхнього життя в безпечних умовах.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a