Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Ведення бізнесу та податкові особливості для українців у Чилі

Чилі, будучи однією з найбільш економічно стабільних країн Латинської Америки, привертає увагу іноземних інвесторів, включаючи українців, які прагнуть розвивати бізнес у міжнародному масштабі. З 90-х років ХХ століття Чилі демонструє швидкий приріст ВВП, що робить її привабливою платформою для ведення бізнесу. Однак, як і в будь-якій іншій країні, бізнесменам необхідно детально вивчити особливості оподаткування і процедуру реєстрації компаній.

Процес реєстрації бізнесу в Чилі

Для того, щоб почати бізнес в Чилі, іноземцям, включаючи українців, необхідно пройти декілька юридичних етапів. Найперше, потрібно отримати візу, що дозволяє займатися підприємницькою діяльністю. Після цього слід обрати організаційну форму свого бізнесу. Найпоширеніші варіанти — це Sociedad de Responsabilidad Limitada (SRL), або Товариство з обмеженою відповідальністю, і Sociedad An?nima (SA), або Акціонерне товариство.

Як тільки обрана форма бізнесу, необхідно зареєструвати компанію в комерційному реєстрі. Податкова служба Чилі — Servicio de Impuestos Internos (SII) — відіграє ключову роль у процесі реєстрації, що включає податкову ідентифікацію компанії та подачу заявки на реєстрацію в Національному реєстрі корпоративних імен. Усі документи повинні бути подані іспанською мовою, і це часто вимагає послуг професійного перекладача.

Специфіка оподаткування в Чилі

Чилі має відносно просту, але жорстку податкову систему. Важливо знати, що податковий рік у Чилі співпадає з календарним і закінчується 31 грудня. Основні види податків, які повинні сплачувати українські підприємці в Чилі, включають:

  • Податок на прибуток — Impuesto a la Renta. Цей податок є прогресивним і залежить від типу компанії. Для резидентів діє ставка від 0% до 35%.
  • ПДВ, гармонізований до європейських стандартів, становить 19%.
  • Інші соціальні відрахування, що включають пенсійні, медичні та страховки на випадок безробіття.

Важливо враховувати, що в Чилі діє угода про уникнення подвійного оподаткування з багатьма країнами, однак наразі угоди із Україною немає. Тому, рекомендується проконсультуватися з податковими консультантами щодо складання податкової звітності.

Митні та інші регуляторні нюанси

Чилі — це країна з ліберальною митною політикою, і українським експортерам буде відносно легко виходити на місцевий ринок. Однак необхідно дотримуватись міжнародних стандартів та вимог чилійських регуляторних органів, таких як National Customs Service. Це забезпечує відповідність продукції та її попиту в регіоні.

Контактні дані основних організацій: Міністерство закордонних справ Чилі (Ministerio de Relaciones Exteriores), що знаходиться в Сантьяго, вул. Тегуін 180, та Посольство України в Аргентині, яке представляє інтереси українців у Чилі, за адресою вул. Arias 1691, Буенос-Айрес. Для детальнішої інформації звертайтеся через офіційні вебсайти цих організацій.

Незважаючи на специфічні виклики, Чилі залишається перспективним напрямком для українських підприємців, готових до розширення свого бізнесу за кордон. Важливо завчасно підготувати всю необхідну документацію і ознайомитися з місцевими законами, щоб успішно розпочати діяльність у цій країні.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a