Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Отримання тимчасового захисту (TPS) для українців у США: весь процес від А до Я

Тема тимчасового захисту (TPS) стала важливою для багатьох українців, які, в силу обставин у своїй країні, намагаються знайти притулок у Сполучених Штатах. Статус TPS надає можливість проживати та працювати у США на законних підставах, зазвичай до покращення ситуації в країні походження.

Перш за все, варто зазначити, що TPS для українців у США було впроваджено у відповідь на загострення війни та гуманітарну кризу в Україні. Це рішення стало значною підтримкою для тих, хто вже перебуває у США та не може безпечно повернутися додому.

Правові основи TPS

Щоб отримати TPS, заявники повинні відповідати певним критеріям, які визначені в розділі 244 Закону про імміграцію і національність (INA). Основними вимогами є національність України та постійне проживання у США безперервно з дати оголошення TPS для України.

Крім того, для подачі заяви необхідно пройти кримінальну перевірку, що підтверджує відсутність серйозних правопорушень. Законодавство США передбачає, що особи з певними видами кримінальних вироків можуть бути дискваліфіковані від одержання статусу TPS.

  • Мати українське громадянство;
  • Перебувати у США постійно з встановленої дати;
  • Чиста кримінальна історія.

Процес подачі заявки

Першим кроком у подачі заявки на TPS є заповнення форми I-821. Її заповнення може бути здійснено як особисто, так і електронним шляхом через офіційний сайт Служби громадянства та імміграції США (USCIS). Крім форми I-821, також необхідно подати форму I-765, що дозволяє отримати дозвіл на працевлаштування.

Варто враховувати, що разом із заповненими формами необхідно надати докази вашої національності, наприклад, копію паспорта та свідоцтво про народження. Заявки розглядаються індивідуально, і рішення може зайняти декілька місяців.

Рекомендується отримати професійну юридичну консультацію для правильності оформлення всіх документів та уникнення можливих помилок, що можуть затримати процес або призвести до відмови у наданні статусу TPS.

Життя в США з TPS

Після отримання статусу TPS, українці мають право на легальне працевлаштування у США. Вони також можуть мати доступ до окремих соціальних програм штату, але не мають права на федеральні пільги.

Бенефіціари TPS можуть подорожувати за межі США, однак перед виїздом треба отримати дозвіл на повернення, відомий як "авторизація на повторний в’їзд" (Advance Parole). Цей документ необхідний для того, щоб зберегти свій імміграційний статус.

Важливо зазначити, що TPS є тимчасовим статусом, який не веде автоматично до отримання постійного резидентства або громадянства США. Проте, це може стати важливим кроком для тих, хто прагне залишитися у США на довший термін.

Для отримання допомоги з питанням TPS, українці можуть звертатися до таких організацій, як Міжнародний інститут іммігрантів (International Institute of New England) або Центр ресурсів для іммігрантів (Immigrant Resource Center), які надають консультації та підтримку у питаннях отримання імміграційних статусів.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a