Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

ТРИМІСЦЕВА ЗАХИСТА ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ У НІМЕЧЧИНІ: ЗАКОНОДАВЧІ АСПЕКТИ ТА ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ

Після початку військових дій на території України багатьом українцям довелося шукати притулок за кордоном. Німеччина стала однією з країн, яка надала руку допомоги, прийнявши велику кількість біженців і запровадивши спеціальні механізми підтримки. Це зокрема стосується програми тимчасового захисту, яка передбачена Директивою 2001/55/ЄС Європейського Союзу, що була імплементована до національного законодавства Німеччини.

Тимчасовий захист передбачає надання дозволу на проживання в країні на певний термін з можливістю його продовження. Даний режим був активований для українців на підставі рішення Ради ЄС від 4 березня 2022 року. Як результат, українські громадяни мають право перебувати в Німеччині з усіма соціальними та економічними привілеями, які зазвичай надаються біженцям.

Соціальні гарантії для українців у Німеччині

Соціальні гарантії для тих, хто скористався програмою тимчасового захисту, є одними з найважливіших аспектів їх перебування в Німеччині. Основні права та можливості включають:

  • отримання дозволу на роботу, що дає змогу легально працевлаштуватися;
  • доступ до безкоштовної медичної допомоги;
  • право на освіту для дітей та молоді;
  • отримання фінансової підтримки у вигляді соціальних виплат.

Ці гарантії не лише дозволяють українцям почуватися захищеними, але і є значним кроком до інтеграції у німецьке суспільство.

Отримання соціальних виплат і підтримки

Для отримання соціальних виплат українцям необхідно зареєструватися у відповідних органах соціального забезпечення. Як правило, це відбувається через місцеві відділи соціального захисту, де можна отримати детальну консультацію та необхідну допомогу з оформлення документів. Закон про соціальну підтримку іноземців, що набув чинності в Німеччині, надає законодавчі підстави для всіх процедур.

Також важливо згадати про можливості отримання житла для тих, хто не може дозволити собі оренду на ринку нерухомості. Влада надає підтримку в пошуку тимчасового житла для біженців, що стало важливим аспектом життя новоприбульців у країні.

Правові аспекти та інтернаціональна практика

На правовому рівні, надання тимчасового захисту в межах ЄС регулюється директивами та національними законами, що у своїй суті є проявом солідарності держав-членів. Це також стосується й подальшої гармонізації з національними законодавствами, яка виконується органами влади, такими як Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Інтернаціональна практика визнання та захисту біженців постійно вдосконалюється. Європейський суд з прав людини також відіграє важливу роль у розгляді правових питань щодо захисту прав біженців, забезпечуючи юриспруденцію, що формується на основі реальних випадків.

Завершуючи цей огляд, важливо зазначити, що хоча процес отримання тимчасового захисту та соціальних гарантій може виглядати складним для новоприбульців, зусилля, які докладають як німецька держава, так і міжнародні організації, відіграють ключову роль у забезпеченні гідного рівня життя для українців, що були змушені залишити свою Батьківщину.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a