Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Реєстрація бізнесу в Словаччині: практичні поради для українців

Словаччина – це одна з країн Європейського Союзу, яка приваблює українських підприємців своєю стабільною економікою, зручним географічним розташуванням і прозорим законодавством. Реєстрація бізнесу в цій країні може стати ефективним рішенням для збору нових ринків та розширення можливостей вашого бізнесу. У цій статті ми розглянемо всі ключові аспекти реєстрації бізнесу для українців у Словаччині.

Особливості реєстрації компанії в Словаччині

Перший крок для відкриття компанії в Словаччині – вибір форми бізнесу. Найпоширенішими є: s.r.o. (товариство з обмеженою відповідальністю) та a.s. (акціонерне товариство). Обидві форми мають свої особливості та вимоги.

Основними етапами відкриття компанії є:

  • Дослідження ринку та вибір ніші.
  • Підготовка статутних документів і засновницьких угод.
  • Відкриття банківського рахунку для внеску статутного капіталу.
  • Реєстрація у Торговому реєстрі Словацької Республіки.
  • Отримання всіх необхідних дозволів та ліцензій.

Словацьке законодавство передбачає, що капітал s.r.o. повинен становити мінімум 5000 євро. Однак, зважаючи на конкуренцію і специфіку вашої бізнес-ідеї, варто врахувати можливість збільшення цього капіталу.

Основні юридичні вимоги та документи

Законодавча база Словаччини чітко регулює порядок реєстрації підприємств. Згідно з Законом № 513/1991 Зб., (Торговий кодекс), необхідно підготувати наступні документи:

  • Статут компанії – основний документ, що визначає внутрішні правила підприємства.
  • Документ про внесення капіталу – підтвердження надходження статутного капіталу на рахунок.
  • Документи засновників – паспорти, довідки про реєстрацію, та інші необхідні документи.

Юридична адреса в Словаччині є обов'язковою вимогою для всіх компаній. Це може бути як власне приміщення, так і орендоване. Деякі компанії надають послуги з віртуальної адреси, але слід враховувати їх відповідність законодавству.

Управління компанією та податкові аспекти

Після реєстрації важливо належним чином організувати управління компанією. Відповідно до словацького законодавства, управителі та керівники можуть бути як громадянами інших країн, так і місцевими жителями. Головне дотримування умов контрактів і локальних норм.

Податкова система Словаччини є однією з ключових переваг для бізнесу. Основні види податків, які впливають на підприємства:

  • Корпоративний податок – ставка становить 21%.
  • Податок на додану вартість (ПДВ) – базова ставка 20%, але можливі пільгові ставки для деяких категорій товарів та послуг.
  • Соціальні та медичні внески – обов'язкові для найманих працівників.

Дотримання всіх податкових вимог та своєчасна сплата податків будуть запорукою вашого успішного бізнесу в Словаччині.

З огляду на вищезазначені аспекти, реєстрація компанії в Словаччині може стати вигідним рішенням для українських підприємців, які прагнуть розвинути свій бізнес в Європі. Правильна підготовка, знання місцевого законодавства та бізнес-культури допоможуть уникнути можливих труднощів і зроблять вашу компанію конкурентоспроможною на європейському ринку.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a