Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Процедура отримання водійського посвідчення та дотримання правил дорожнього руху в Сербії

Сербія, як і більшість європейських країн, встановила власні вимоги для отримання водійського посвідчення. Процедура оформлення прав вимагає дотримання певних стандартів та документів. Першочергово слід зазначити, що основною умовою для отримання водійського посвідчення є досягнення відповідного віку: 18 років для категорії "B" (легкові автомобілі).

Процес отримання прав включає кілька етапів, зокрема проходження медичного огляду в акредитованому медичному закладі. Цей медичний огляд підтверджує, що заявник має добрий стан здоров'я і може безпечно керувати автомобілем. Відповідно до законодавства, медичні висновки дійсні протягом року, після чого їх потрібно оновлювати.

Після отримання медичного висновку потрібно записатися на теоретичні та практичні заняття у ліцензованій автошколі. Теоретичні заняття включають вивчення правил дорожнього руху, а також основних принципів надання першої медичної допомоги. Практичні заняття проводяться з інструктором на спеціально обладнаному автомобілі, де майбутні водії навчаються базовій техніці водіння та маневруванню на дорозі.

Іспити та їх проведення

Після завершення навчання в автошколі наступним кроком є здача іспитів. Теоретичний іспит проводиться в письмовій формі та включає питання на знання правил дорожнього руху, знаків та принципів безпечного водіння. Практичний іспит проводиться на автомобілі, де кандидат повинен продемонструвати навички керування та виконати кілька маневрів на спеціальному полігоні та в умовах реального дорожнього руху.

Іспити в Сербії організовуються під наглядом державних інспекторів, що забезпечує їх об'єктивність та відповідність стандартам. У разі невдачі, кандидати мають право повторити спробу через певний час.

Після успішної здачі іспитів кандидат отримує тимчасове водійське посвідчення до моменту виготовлення постійного документа.

Правила дорожнього руху в Сербії

Сербія дотримується європейських стандартів у питаннях дорожнього законодавства. Одним з ключових аспектів є обов’язкове використання ременів безпеки як передніми, так і задніми пасажирами. Порушення цього правила тягне за собою штрафи.

Особливу увагу приділяється питанням керування в стані алкогольного сп'яніння. Законодавство визначає допустиму концентрацію алкоголю в крові водія - 0,3 проміле для непрофесійних водіїв, тоді як для професійних допустима межа знижена до 0,0 проміле. Порушення цих норм карається великими штрафами, втратою водійських прав і навіть затриманням.

Також варто зазначити важливість дотримання обмежень швидкості. У населених пунктах максимальна допустима швидкість складає 50 км/год, за межами - 80 км/год, а на автотрасах - 130 км/год.

Інституції та контакти для допомоги

Для отримання додаткової інформації або звернення із питаннями щодо водійських посвідчень, ви можете звернутися до Міністерства внутрішніх справ Сербії, яке займається регулюванням питань дорожнього руху. Важливі контакти:

  • Міністерство внутрішніх справ Сербії: www.mup.gov.rs
  • Автошколи в Сербії: www.avtoskola.rs
  • Національний комітет з безпеки дорожнього руху: www.nbs.org.rs

Якщо ви стали учасником дорожньо-транспортної пригоди, рекомендується звернутися до місцевої поліції та страхових компаній для належної реєстрації випадку та отримання компенсацій.

У цій статті ми висвітлили основні аспекти отримання водійського посвідчення та дотримання правил дорожнього руху в Сербії. Знання цих правил допоможе забезпечити безпечне пересування та уникнути можливих штрафів. Сподіваємося, що ця інформація стане вам у нагоді та сприятиме вашому успішному керуванню автомобілем.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a