Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

ПРАВА УКРАЇНЦІВ У БЕЛЬГІЇ: МЕДИЧНА ДОПОМОГА ТА СОЦІАЛЬНІ ПОСОБИ

Бельгія, як одна з країн Європейського Союзу, надає українським громадянам широкі можливості в сфері медичної допомоги та соціальних послуг. Це питання стало особливо актуальним після імміграційної хвилі, викликаної російською агресією в Україні. Українці, які приїжджають до Бельгії, мають право на доступ до медичних послуг і різноманітних соціальних допомог, що забезпечується відповідними національними та європейськими законодавчими актами.

Основи надання медичних послуг для українців у Бельгії

Медична система Бельгії характеризується високим рівнем організації та якості медичних послуг. Всі працівники офіційно зареєстровані в країні мають доступ до медичного страхування, яке частково або повністю покриває витрати на лікування. Українці, які прибули до Бельгії, можуть отримати доступ до медичної допомоги за кількома схемами.

Основним джерелом права на отримання медичної допомоги для іммігрантів є Директива 2004/38/ЄС, яка регламентує свободу пересування громадян ЄС та їхніх родин. Національні закони Бельгії (наприклад, Закон про іноземців) забезпечують імплементацію цієї та інших директив, надаючи право на базові медичні послуги.

Щоб отримати страховий захист, необхідно зареєструватися в одній з лікарняних кас (mutualit?), яка забезпечить доступ до необхідних медичних послуг. Важливо зазначити, що страхова система передбачає принцип солідарності, де частина внесків покривається державою.

Соціальні послуги та вигоди для українських громадян

Окрім медичної допомоги, українці можуть розраховувати на низку соціальних послуг. Це можуть бути як грошові допомоги, так і натуральні субсидії. Українські громадяни мають право на такі види соціальних гарантій:

  • Допомога по безробіттю: доступна для тих, хто легально працював на території Бельгії та втратив роботу.
  • Житлові субсидії: підтримка молодих сімей та осіб, які потребують поліпшення житлових умов.
  • Дитячі виплати: надаються сім'ям з дітьми, незалежно від статусу зайнятості батьків.

Для отримання соціальних вигод потрібно звернутися до відповідного органу соціального захисту, наприклад, Федеральної служби з питань соціального забезпечення. При цьому слід мати при собі всі необхідні документи, які підтверджують статус проживання в країні, зокрема дозвіл на проживання та документальні свідчення про сімейний стан.

Юридична підтримка та поради для українців у Бельгії

Система надання соціальних та медичних послуг в Бельгії регулюється численними законодавчими актами, які можуть бути складними для сприйняття. Тому українцям рекомендується звертатися до юридичних консультантів або асоціацій, які спеціалізуються на допомозі іммігрантам. Однією з таких організацій є Асоціація з прав людини в Бельгії (Ligue des Droits de l'Homme), яка може надати консультації щодо прав та обов'язків новоприбулих громадян.

Також важливо слідкувати за змінами в законодавстві, звертати увагу на офіційні заяви та рішення судів, такі як Європейський суд з прав людини, оскільки вони можуть вплинути на права українців в країні. Для отримання всієї необхідної інформації можна звернутися до відповідних офіційних веб-сайтів уряду Бельгії або консульства України в Бельгії.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a