Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Отримання водійських прав у Гонконзі: покрокова інструкція для українців

Гонконг відрізняється від багатьох інших місць світу своєю унікальною юридичною системою та адміністрацією, що в деяких випадках ускладнює процес отримання водійських прав для іноземців. Проте, Україна входить до переліку країн, громадяни яких можуть скористатися спрощеною процедурою обміну водійських прав без необхідності складання іспитів. Це суттєво полегшує пересування на автомобілі у цьому динамічному мегаполісі.

Законодавча база та основні вимоги

Для того щоб українським громадянам отримати водійські права у Гонконзі, необхідно звернутися до Transport Department (Департаменту транспорту Гонконгу), який відповідає за видання та обмін водійських посвідчень. Відповідно до законодавства Гонконгу, іноземні водії можуть обміняти свої права на местні при умові надання певного пакету документів. Основні вимоги та умови обміну затверджені у правилах "Road Traffic (Driving Licences) Regulations".

Українські водії повинні підготувати копії своїх чинних водійських прав, перекладених англійською мовою, завірений нотаріусом, а також підтвердження резидентства та легального статусу перебування у Гонконзі. Зазвичай, це підтверджується візою або дозволом на проживання.

Процедура подання заявки

Подання заяви на обмін водійських прав у Гонконзі відбувається в декілька етапів:

  • Підготовка пакету документів: водійські права, паспорт, документ про резидентство у Гонконзі.
  • Заповнення форми TD63A, яка є офіційною заявою на обмін водійського посвідчення.
  • Особистий візит до будь-якого відділу Департаменту транспорту з усіма необхідними документами.

Варто відзначити, що також буде необхідно сплатити адміністративний збір, розмір якого може залежати від терміну дії майбутніх водійських прав.

Особливості місцевої дорожньої системи

Українцям варто зважити на те, що Гонконг має специфічні правила дорожнього руху, які можуть відрізнятися від тих, до яких звикли українські водії. Зокрема, у Гонконзі лівосторонній рух, що може стати серйозним викликом для багатьох водіїв. Автоінфраструктура Гонконгу є дуже розвинутою, але через високу щільність населення, тут часто трапляються затори, що також варто врахувати при плануванні своїх поїздок.

До того ж, в законодавстві Гонконгу передбачені суворі санкції за порушення правил дорожнього руху, включно з високими штрафами за перевищення швидкості або неправомірне паркування. Доцільно ведення спеціального страхування для водіїв, яке покриває можливі ризики на дорозі.

Таким чином, отримання водійських прав у Гонконзі для українців є досяжним, але вимагає підготовки та дотримання ряду процедур, які регулюються місцевим законодавством.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a