Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Оформлення тимчасового притулку в Боснії та Герцеговині: повний гайд для українців

Зважаючи на складні політичні та соціальні ситуації в різних регіонах світу, питання про отримання тимчасового притулку стає все більш актуальним для багатьох людей. Для українців, які бажають знайти тимчасовий притулок у Боснії та Герцеговині, важливо знати про процедури та вимоги, встановлені законодавством цієї країни. У цій статті ми розглянемо всі основні аспекти цієї теми, включаючи юридичну базу, практичні кроки та корисні контакти.

Правові основи отримання тимчасового притулку

Правове регулювання питання надання притулку в Боснії та Герцеговині регулюється Законом про притулок та діяльністю Державного агентства з питань притулку. Визначення тимчасового притулку знайдено в статті 18 Закону, де встановлюється, що притулок надається іноземцям, які через загрозу війни, переслідувань або інших негуманних умов не можуть залишатися у своїй рідній країні.

Важливою умовою є наявність обґрунтованих причин для пошуку притулку. Ці причини повинні бути задокументовані та підтверджені надійними джерелами. Відповідно до Директиви Ради ЄС 2003/86/EC про притулок, Боснія та Герцеговина зобов'язана надавати тимчасовий захист іноземцям, якщо вони відповідають необхідним критеріям.

Кроки для отримання тимчасового притулку

Процедура отримання тимчасового притулку у Боснії та Герцеговині починається з подання офіційної заяви у Державне агентство з питань притулку. Для українців, які перебувають на території країни, подання заяви повинно відбутися не пізніше, ніж через 15 днів після в'їзду.

  • Почніть з консультації з юристом або спеціалістом в справах міграції;
  • Зберіть усі необхідні документи: паспорт, свідоцтва про народження, свідоцтва про шлюб і будь-які інші, що підтверджують ваші підстави для звернення за притулком;
  • Підготуйте письмову заяву із зазначенням обґрунтованих причин для отримання тимчасового притулку;
  • Пройдіть інтерв'ю в присутності представників Державного агентства.

Важливою умовою є також надання відбитків пальців та фотографій, як частини ідентифікаційного процесу. Рішення про надання тимчасового притулку зазвичай приймається протягом чотирьох місяців з моменту подачі заяви.

Контакти важливих організацій та рекомендації

Для отримання консультацій та допомоги у процесі подачі заяви на тимчасовий притулок українці можуть звернутися до таких організацій:

  • Державне агентство з питань притулку: контактний телефон +387 33 755 300;
  • Офіс УВКБ ООН у Сараєво: електронна пошта bosia@unhcr.org, телефон +387 33 290 360;
  • Громадська організація "Va?a prava BiH", що надає безоплатну юридичну допомогу: електронна пошта info@vasaprava.org, телефон +387 33 546 800.

Пам'ятайте, що успіх у отриманні тимчасового притулку залежить від правильності оформлення документів та дотримання всіх вимог законодавства. При зверненні до органів або організацій завжди консультуйтеся з кваліфікованими професіоналами, здатними надати актуальну та достовірну інформацію.

На завершення хочеться підкреслити, що отримання тимчасового притулку — це право кожної людини, яка стала жертвою переслідувань або іншого негуманного ставлення. Боснія та Герцеговина, як частина міжнародної спільноти, дотримується всіх європейських норм і зобов'язань у цій сфері, намагаючись забезпечити всім прохачам притулку необхідну безпеку та підтримку.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a