Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Як започаткувати власний бізнес та зареєструвати компанію в Іспанії

Іспанія, з її сприятливим кліматом, розвитим туристичним сектором та зростаючою економікою, стає привабливим місцем для підприємців з усього світу. Багато українців також задумуються про можливість започаткування власного бізнесу в цій південній європейській країні. Однак перш ніж почати, важливо знати про специфіку місцевого законодавства та процес реєстрації. У цій статті ми розглянемо основні етапи відкриття бізнесу в Іспанії.

Перші кроки: вибір структури бізнесу та підготовка документів

Перше, з чим стикається підприємець, - це вибір юридичної форми для свого бізнесу. У Іспанії поширеними є два види підприємств: «Sociedad Limitada» (SL) - аналог товариства з обмеженою відповідальністю та «Sociedad An?nima» (SA) - аналог акціонерного товариства.

Вибір структури залежить від ряду факторів, таких як розмір бізнесу, кількість засновників та фінансові можливості. SL часто вибирають для малого та середнього бізнесу через меншу складність у управлінні та низькі вимоги до статутного капіталу (від 3000 євро).

Після вибору структури необхідно зібрати пакет документів. Це включає паспортні дані засновників, підтвердження фінансової спроможності та статут компанії. Обов'язково також потрібно отримати іспанський ідентифікаційний номер (NIE) для нерезидентів.

Процедура реєстрації та основні кроки

Зареєструвати компанію в Іспанії можна через «Registro Mercantil» - торговий реєстр. Процедура, зазвичай, складається з кількох етапів:

  • Перевірка унікальності імені компанії та його резервування.
  • Підготовка та підписання установчих документів у нотаріуса.
  • Внесення статутного капіталу на банківський рахунок компанії.
  • Подача документів до торгового реєстру та отримання номера CIF (анклараційний номер платника податків).

Зазвичай цей процес триває від двох до шести тижнів. Важливо дотримуватися всіх строків та вимог, щоб уникнути затримок у відкритті бізнесу.

Фінансова та юридична підтримка

В Іспанії існує безліч організацій, готових надати допомогу підприємцям. Серед них варто виділити Торгово-промислову палату Іспанії, яка пропонує консультаційні послуги, тренінги та інформаційну підтримку.

Не менш важливою є фінансова підтримка. Багато банків в Іспанії пропонують спеціальні умови для нових підприємств, включаючи кредити на вигідних умовах. Існують також державні програми субсидій, зокрема для розвитку інноваційних проектів чи стартапів.

Також варто розглянути можливість співпраці з місцевими юридичними фірмами. Юристи допоможуть уникнути правових помилок, пояснять тонкощі іспанського законодавства та забезпечать відповідність усім правовим вимогам.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a