Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Як повернути податки при виїзді з Польщі: покроковий гайд для українців

Польща стає домівкою для багатьох українців, які шукають роботу за кордоном. Часто після декількох років праці в цій країні виникає потреба повернутися додому. Однією з важливих складових цього процесу є повернення податків, які ви сплачували під час роботи в Польщі. Це може здатися складним, але правильний підхід і знання законодавства допоможуть вам успішно здійснити цю операцію.

Підготовка до повернення податків

Спершу варто ознайомитись з кліматом польського податкового законодавства. Усі, хто працює на території Польщі, є платниками податку на доходи фізичних осіб. Під час працевлаштування роботодавці регулярно сплачують за вас податки.

Основним документом, який надає можливість повернути податки, є PIT-11. Він є аналогом української податкової декларації і надається роботодавцем до 28 лютого наступного за звітнім року. Цей документ містить усю необхідну інформацію про ваші доходи і сплачені податки.

Для того щоб подати заявку на повернення податків, ви повинні мати:

  • PIT-11, отриманий від усіх роботодавців;
  • інформацію про всі доходи, отримані у Польщі;
  • польський номер PESEL або NIP;
  • копію свідоцтва про виїзд або довідка з місця проживання в Україні (за потреби).

Процес подання заявки

Після отримання необхідних документів виникає питання: "А що далі?" Спершу вам потрібно заповнити податкову декларацію PIT-37. Її можна подати як в письменному вигляді, так і в електронному через систему e-Deklaracje на сайті польської податкової інспекції. Важливо пам'ятати, що декларація повинна бути подана до 30 квітня кожного року.

Заповнюючи PIT-37, будьте уважні: навіть невелика помилка може призвести до ускладнень або затримок з поверненням податків. Тому, якщо ви не впевнені у своїх силах, зверніться до спеціаліста, який допоможе вам коректно заповнити всі необхідні форми.

Звернення до відповідних органів

Після подання декларації важливо моніторити процес її розгляду. Зазвичай повернення коштів відбувається протягом 3-4 місяців. Однак є можливість, що податкова служба може вимагати додаткову інформацію чи уточнення, тому зберігайте всі квитанції та документи, які підтверджують вашу фінансову активність у Польщі.

Для додаткової інформації чи уточнення питань ви можете звернутися до місцевої податкової інспекції (Urzad Skarbowy). З врахуванням того, що багато українців стикаються з подібною проблемою, у багатьох польських податкових офісах працюють консультанти, які володіють українською мовою. Вони з радістю допоможуть вам зрозуміти всі нюанси польського податкового законодавства.

Повернення податків при виїзді з Польщі — це цілком здійснене завдання, яке може підвищити ваші фінансові ресурси. Дотримуючись інструкцій і маючи актуальну інформацію про законодавство, ви зможете з легкістю повернути собі частину сплачених коштів.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a