Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

ВІДКРИТТЯ БАНКІВСЬКОГО РАХУНКУ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ У ПОЛЬЩІ: ЯК ПОЧАТИ ФІНАНСОВЕ ЖИТТЯ ЗА КОРДОНОМ

З відкриттям європейського ринку для українців виникла необхідність у створенні комфортних умов для життя та роботи за кордоном. Польща, як один з найближчих сусідів України, стала однією з найпопулярніших країн для імміграції. Відкриття банківського рахунку в польському банку часто є першим кроком для адаптації до життя в новій країні.

Процедура відкриття рахунку в Польщі для українців досить проста, проте вимагає уваги до деталей. Основним документом, який потрібно мати з собою, є дійсний український паспорт із дозволом на проживання або візою. Крім того, банки можуть вимагати підтвердження місця проживання в Польщі, яке може бути оформлене у вигляді угоди оренди чи реєстрації за місцем проживання. Багато банків також вимагають наявність номера PESEL, котрий виступає як національний ідентифікатор у Польщі.

Вибір банку для відкриття рахунку

Обираючи банк у Польщі, українцям слід звертати увагу на декілька важливих аспектів: умови обслуговування, вартість банківських послуг та доступність банківської інфраструктури. Польські банки пропонують різні пакети обслуговування для іноземців, серед яких можна знайти спеціальні пропозиції для громадян України. Наприклад, банки часто пропонують безкоштовне обслуговування рахунку за умови регулярного надходження коштів або ж знижені тарифи на зняття готівки в банкоматах. Перед відкриттям рахунку рекомендується ретельно ознайомитися з умовами банку, щоб обрати найоптимальніший варіант саме для вас.

Законодавчі аспекти відкриття рахунку

Відповідно до польського законодавства, іноземці, включаючи українців, мають право відкривати банківські рахунки, за умови надання необхідних документів, які підтверджують їх легальне перебування у країні. Закон "Про банки і банківську діяльність" (Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. - Prawo bankowe) встановлює основні положення щодо процедур відкриття рахунку та збирає вимоги до документів, що засвідчують особу.

  • Дійсний паспорт або ID-картка з візою чи дозволом на проживання
  • Документ, що підтверджує місце проживання у Польщі
  • Номер PESEL, якщо рахунок буде використовуватися для отримання заробітної плати

Також важливо знати, що Польща підписала численні міжнародні угоди, які спрощують процедури обслуговування клієнтів та обмін фінансовою інформацією між державами, що захищає обидві сторони від шахрайства та відмивання грошей.

Практичні поради щодо відкриття банківського рахунку

При зверненні до банку варто також пам’ятати, що персонал не завжди володіє українською чи російською мовами, тож базове знання польської або англійської може стати в нагоді. Крім того, відкриття рахунку можна здійснити онлайн у деяких банках, що значно спрощує процес та економить час. Це ще одна перевага сучасних банківських технологій, що дає можливість українцям вирішити всі необхідні формальності ще до приїзду в Польщу.

Загалом, правильне розуміння процесу відкриття банківського рахунку в Польщі відкриває українцям можливості комфортного та фінансово стабільного проживання за кордоном. Виконання законодавчих вимог та знання процедур допоможе уникнути непорозумінь і забезпечить необхідну базу для подальшої інтеграції в польське суспільство.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a