Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Правила працевлаштування та отримання дозволу на роботу в Греції

Греція є країною з багатою історією та благодатними природними умовами, що робить її привабливим місцем не лише для туристів, але й для тих, хто шукає робочі можливості. Проте, працювати в Греції легально не так просто, як може здатися на перший погляд. У цій статті ми детально розглянемо процес працевлаштування в Греції для іноземних громадян, які документи необхідно зібрати, до яких органів звертатися та які нюанси слід враховувати, щоби працювати легально і безпечно.

Загальні вимоги до іноземних працівників у Греції

Перш ніж займатися пошуком роботи в Греції, слід ознайомитися з вимогами до іноземних працівників. Згідно з грецьким законодавством, іноземці, які не є громадянами Європейського Союзу, повинні отримати спеціальний дозвіл на роботу.

Основні етапи отримання дозволу на роботу в Греції включають наступні кроки:

  • Отримання візи типу D для довгострокового перебування.
  • Подання заяви на отримання дозволу на роботу до місцевого Департаменту праці.
  • Реєстрація у муніципалітеті та оформлення податкового номера – ??? (АФМ).

Детальніше ознайомитися з вимогами можна в «Законах про працевлаштування іноземців у Греції», доступних на офіційному урядовому порталі Греції.

Процедура отримання дозволу на роботу

Процедура отримання дозволу на роботу в Греції може бути досить складною та тривалою, оскільки вимагає збирання великої кількості документів, таких як трудовий контракт, документи, що підтверджують кваліфікацію, та медична страховка.

Заява на дозвіл на роботу подається у місцевому офісі Департаменту праці, причому потрібно врахувати, що, згідно із законодавством, пріоритет завжди надається громадянам Греції та інших країн ЄС. Тому ваша заявка повинна містити вагомі аргументи про унікальність вашої кандидатури.

Практичний досвід свідчить, що у випадках, коли заявка на дозвіл на роботу подається спільно роботодавцем і працівником, шанси на успіх значно зростають. До речі, роботодавець повинен подати заявку на визнання того, що на національному ринку праці не вдалося знайти підходящого претендента.

Основні права та обов’язки працівника

Працюючи в Греції, іноземний працівник має певні права та обов’язки, які регулюються трудовим законодавством. Вони включають право на справедливі умови праці, оплату праці згідно з договором, а також обов’язок дотримуватись трудової дисципліни та внутрішніх розпоряджень компанії.

Слід звернути увагу, що у випадку конфліктів або порушень трудових прав, іноземні працівники мають право звертатися до профспілок чи трудових арбітражів, юридична підтримка яких може бути дуже корисною. Детальну інформацію про права працівників можна знайти на сайті Грецької конфедерації праці (GSEE).

Отже, процес працевлаштування в Греції вимагає ретельного підходу і знання місцевих законодавчих норм. Дотримання всіх правил і вимог гарантує легальне перебування в країні та безпеку роботи. Ми рекомендуємо звертатися до спеціалізованих юридичних консультантів, які допоможуть уникнути бюрократичних пасток та забезпечать впевненість у всіх етапах процесу.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a