Джозеф Джемейл - самый богатый американский адвокат
STARS

Джозеф Джемейл - самый богатый американский ...

Это один из самых известных адвокатов в мире и единственный миллиардер, заработавший свой капитал исключительно юридической ...

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке
STARS

Глория Оллред - лучший адвокат в Америке

Глория Оллред, по признанию многих ее коллег, считается лучшим адвокатом в Америке.

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат
STARS

Герагос Марк - знаменитый американский адвокат

Этот знаменитый американский адвокат основал свою юридическую компанию Geragos&Geragos, участвовавшую в громких делах, где ...

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор дореволюционной России
STARS

Федор Плевако - адвокат и блистательный оратор ...

Федор Плевако известен как талантливый адвокат и блистательный оратор дореволюционной России.

Сайт-портал для юристів

Сайт-портал для юристів Наш рейтинг юристів України допоможе Вам обрати гідного захисника своїх прав та законних інтересів.


Доброго времени суток! Благодарим посетителей за активность в голосование за юристов Каталога, повторное голосования возможно только раз в сутки. Кроме того, скрипт автоматически проверяет накрутку с помощью сравнения различных параметров и характеристик, поэтому возможны погрешности в результатах и последующее списание голосов. Просим юристов своевременно предоставлять актуальное фото для своего профиля (анкеты), уведомлять об изменении контактных данных. Напоминаем, что раздел «Интервью с юристом» находится в стадии наполнения - Вы можете присылать информацию о себе в виде свободного интервью для публикации на сайте в этом разделе. Всю информацию нужно отправлять на емайл: legals.in.ua@gmail.com. Уважаемые посетители! Огромный поток информации ежедневно перерабатывается нашими сотрудниками, но иногда в тексты вкрадываются неточности или ошибки. Нашли ошибку (опечатку) в тексте на сайте? Помогите нам её исправить! Пожалуйста, выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и как можно скорее исправим. Благодарим за внимание! С уважением, Администрация.
Дорогие посетители, если Вы увидели ошибку (опечатку) на этой странице сайта, помогите нам её исправить - просто выделите ошибку и нажмите одновременно клавиши «Ctrl» и «Enter». Мы узнаем о неточности и быстро её исправим.

Отримання водійських прав українцями в Люксембурзі: ваш покроковий гід

Люксембург, як відомо, є популярним місцем для проживання багатьох українців, які з тих чи інших причин вирішили оселитися у цій маленькій, але впливовій європейській державі. Зважаючи на високий рівень життя і стабільну економіку, багато українців інтегруються у місцеве середовище, і отримання водійських прав є важливим питанням для комфорту та мобільності. Отримання водійських прав у Люксембурзі - це процес, регламентований місцевим законодавством, яке, у свою чергу, відповідає нормам Європейського Союзу. Тобто, кожен потенційний водій повинен дотримуватися певних правил, які є схожими для всіх країн-членів ЄС.

Перші кроки: що потрібно знати для українців

Для початку, українці, які вже мають чинні українські водійські права, можуть легально користуватися ними протягом перших 12 місяців перебування у Люксембурзі. Однак, після завершення цього періоду, необхідно виконати процес конвертації прав на люксембурзькі. Це правило визначено Директивою 2006/126/EC Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу від 20 грудня 2006 року, що стосується прав і обов'язків водіїв.

Для успішної конвертації, кандидату знадобляться наступні документи:

  • Чинний паспорт або ідентифікаційна карта з підтвердженням легального резидентства.
  • Оригінальні українські водійські права.
  • Переклад водійських прав на одну з офіційних мов Люксембургу (французьку, німецьку чи люксембурзьку).
  • Медичний сертифікат, що підтверджує здатність керувати транспортним засобом (для певних категорій прав).
  • Доказ легального перебування в країні, наприклад, договір на проживання або робочий контракт.

Законодавчі аспекти та судова практика

Процес конвертації є чітким та добре врегульованим законом. Відповідно до статті L.172-1 Кодексу доріг Люксембургу, будь-який нерезидент має право керувати транспортними засобами, якщо він відповідає місцевим регламентам. Судова практика, зокрема, рішення люксембурзьких судів, демонструє важливість відповідності усім вимогам. У випадку порушення, водій може зіткнутися із штрафними санкціями чи навіть позбавленням права керування.

Фінансові витрати: що врахувати

Процес конвертації українських прав на люксембурзькі передбачає певні фінансові витрати. Окрім адміністративного збору, варто врахувати вартість перекладу документів та медичного обстеження. Типова ціна таких послуг варіюється, тому краще заздалегідь консультуватися з сертифікованими перекладачами та медичними закладами.

Для отримання детальнішої інформації та консультацій з питань конвертації водійських прав в Люксембурзі, рекомендується звертатися до департаменту транспорту. Його головний офіс розташований за адресою: 13, Rue Robert St?mper, L-2557 Люксембург. Офіційний вебсайт департаменту: https://transports.public.lu/. Додатково, багато корисної інформації можна знайти на вебсайтах українських консульств та діаспорних організацій у Люксембурзі.


5 Рейтингов юристов по заслугам

Достоверные отзывы о юристах

ТОП юристов & информация

сообщить об ошибке

1c9c4f00643b1390a6707d1450bb193a